Videomesajul Papei la momentul de rugăciune organizat de CEI

Videomesajul Sfântului Părinte Papa Francisc
cu ocazia momentului de rugăciune promovat
în toată țara de Conferința Episcopilor din Italia
în sărbătoarea Sfântului Iosif

joi, 19 martie 2020

Iubiți frați și surori,

Mă unesc cu rugăciunea pe care Conferința Episcopală a voit să o promoveze, ca semn de unitate pentru întreaga țară.

În această situație inedită, în care totul pare să șovăie, să ne ajutăm pentru a rămâne trainici în ceea ce contează cu adevărat. Este o indicație de drum pe care o regăsesc în multe scrisori ale păstorilor voștri care, împărtășind un moment așa de dramatic, încearcă să susțină cu cuvântul lor speranța voastră și credința voastră.

Rugăciunea Rozariului este rugăciunea celor umili și a celor sfinți care, în misterele sale, contemplă cu Maria viața lui Isus, fața milostivă a Tatălui. Și câtă nevoie avem noi toți să fim cu adevărat mângâiați, să ne simțim învăluiți de prezența sa de iubire!

Adevărul acestei experiențe se măsoară în relație cu ceilalți, care în acest moment coincid cu rudele cele mai apropiate: să devenim aproapele unul altuia, exercitând noi cei dintâi caritatea, înțelegerea, răbdarea, iertarea.

Datorită necesității spațiile noastre pot să fie restrânse între pereții casei, dar să aveți o inimă mai mare, acolo unde celălalt ar putea să aibă mereu disponibilitate și primire.

În această seară suntem uniți, încredințându-ne mijlocirii sfântului Iosif, păzitorul Sfintei Familii, păzitorul fiecărei familii a noastre. Și tâmplarul din Nazaret a trăit precaritatea și amărăciunea, preocuparea pentru ziua de mâine; însă a știut să meargă pe întunericul anumitor momente, lăsându-se conduși mereu fără rezerve de voința lui Dumnezeu.

Ocrotește, sfinte păzitor, această țară a noastră!

Luminează pe responsabilii binelui comun, pentru ca să știe – asemenea ție – să aibă grijă de persoanele încredințate responsabilității lor!

Dăruiește inteligența științei celor care caută mijloace adecvate pentru sănătatea și binele fizic al fraților!

Susține pe cei care se dedică pentru cei nevoiași: voluntarii, infirmierii, medicii, care sunt în linia întâi în îngrijirea bolnavilor, chiar cu prețul propriei integrități!

Binecuvântează Biserica, sfinte Iosif: începând de la slujitorii săi, fă-o semn și instrument al luminii tale și al bunătății tale!

Însoțește familiile, sfinte Iosif: cu tăcerea ta rugătoare, construiește armonia între părinți și copii, în mod deosebit pe cei mai mici!

Ocrotește-i pe cei bătrâni de singurătate: fă ca nimeni să nu fie lăsat în disperarea părăsirii și a descurajării!

Mângâie pe cel care este mai fragil, încurajează pe cel care șovăie, mijlocește pentru cei săraci!

Cu Fecioara Mamă, imploră-l pe Domnul pentru ca să elibereze lumea de orice formă de pandemie!

Amin.

Autor: Papa Francisc
Traducător: pr. Mihai Pătrașcu
Copyright: Libreria Editrice Vaticana; InfoSapientia.ro
Publicarea în original: 19.03.2020
Publicarea pe acest sit: 19.03.2020
Etichete: ,

Comentariile sunt închise.