Videomesajul Papei adresat ministranţilor francezi

Videomesajul Sfântului Părinte Papa Francisc
adresat ministranților francezi pentru a-i invita
la întâlnirea care va avea loc la Roma de la 24-28.08.2020
marți, 12 noiembrie 2019

Dragă prieten,

Sunt bucuros să mă adresez ție, care asiguri în parohia ta slujirea la altar, pentru a te invita să participi la marele pelerinaj al slujitorilor la altar, organizat de Biserica din Franța la Roma, anul viitor. Domnul Isus te-a chemat să-i slujești la celebrarea Liturghiei. Este o ocazie unică pentru tine de a-l întâlni, de a-l iubi mai mult, de a te angaja pentru El. Însă, tu ai remarcat asta, Liturghia se termină cu cuvintele preotului: „Mergeți!”. După ce l-am slujit pe Isus la Liturghie, noi suntem chemați cu toții să-l slujim în viața noastră de toate zilele, în întâlnirea cu frații noștri și surorile noastre: noi suntem trimiși în misiune. Noi suntem trimiși în misiune, nu uita asta.

Participând la acest pelerinaj la Roma tu vei merge la mormintele sfântului Petru și al sfântului Paul, trimiși și ei în misiune de Isus și care aici și-au dat viața pentru El. Mărturia lor curajoasă va fi pentru tine o încurajare să perseverezi în angajarea ta și în viața ta creștină, în pofida contradicțiilor și a criticilor pe care poate că le întâlnești în jurul tău, în pofida întrebărilor pe care ți le pui, în pofida eforturilor pe care asta ți le cere.

Noi vom avea bucuria să ne întâlnim, toți împreună. Și tu vei întâlni de asemenea alți tineri pe care încă nu-i cunoști, dar care îndeplinesc aceeași slujire, împărtășind aceeași credință. Invită de asemenea pe cei care au fost trimiși să se angajeze ca tine! Nu există creștin singur: toți împreună suntem mai puternici, avem mai mult curaj, mergem mai departe.

Așadar te aștept la Roma, de la 24 la 28 august anul viitor. Până atunci, eu mă rog pentru tine și pentru toți cei care te înconjoară și, îți cer, nu uita să te rogi pentru mine. Am nevoie de asta, această muncă nu este ușoară! Fecioara Maria să te păzească și Dumnezeu să te binecuvânteze!

Autor: Papa Francisc
Traducător: pr. Mihai Pătrașcu
Copyright: Libreria Editrice Vaticana; InfoSapientia.ro
Publicarea în original: 12.11.2019
Publicarea pe acest sit: 12.11.2019
Etichete: ,

Comentariile sunt închise.