Discursul Papei după celebrarea Căii Crucii

Discursul Sfântului Părinte Francisc
după celebrarea Căii Crucii la Colosseum
Vinerea Mare, 29 martie 2013

Iubiți frați și surori,

Vă mulțumesc că ați participat numeroși la acest moment de rugăciune intensă. Și le mulțumesc și tuturor celor care s-au unit cu noi prin intermediul mijloacelor de comunicare, în special persoanelor bolnave și în vârstă.

Nu vreau să adaug multe cuvinte. În această noapte trebuie să rămână un singur cuvânt, care este Crucea însăși. Crucea lui Isus este Cuvântul cu care Dumnezeu a răspuns răului lumii. Uneori ni se pare că Dumnezeu nu răspunde răului, că rămâne în tăcere. În realitate, Dumnezeu a vorbit, a răspuns, și răspunsul său este Crucea lui Cristos: un Cuvânt care este iubire, milostivire, iertare. Este și judecată: Dumnezeu ne judecă iubindu-ne. Dacă primesc iubirea sa sunt mântuit, dacă o refuz sunt condamnat, nu de El, ci de mine însumi, pentru că Dumnezeu nu condamnă, El doar iubește și mântuiește.

Iubiți frați, cuvântul Crucii este și răspunsul creștinilor dat răului care continuă să acționeze în noi și în jurul nostru. Creștinii trebuie să răspundă răului cu binele, luând asupra lor crucea, asemenea lui Isus. În seara aceasta am auzit mărturia fraților noștri din Liban: ei sunt cei care au compus aceste frumoase meditații și rugăciuni. Le mulțumim din inimă pentru acest serviciu și mai ales pentru mărturia pe care ne-o dat. Am văzut asta când Papa Benedict a mers în Liban: am văzut frumusețea și forța comuniunii creștinilor din acea Țară și a prieteniei atâtor frați musulmani și a multor altora. A fost un semn pentru Orientul Mijlociu și pentru întreaga lume: un semn de speranță.

Așadar, să continuă această Via Crucis în viața de toate zilele. Să mergem împreună pe calea Crucii, să mergem purtând în inimă acest Cuvânt de iubire și de iertare. Să mergem așteptând Învierea lui Isus care ne iubește așa de mult. Este în întregime iubire!

Autor: Papa Francisc
Traducător: pr. Mihai Pătrașcu
Copyright: Libreria Editrice Vaticana; Ercis.ro
Publicarea în original: 29.03.2013
Publicarea pe acest sit: 30.03.2013
Etichete: ,

Comentariile sunt închise.