Videomesajul Papei înaintea călătoriei în Maroc

Videomesajul Sfântului Părinte Papa Francisc
înaintea călătoriei în Maroc
Vatican, 28 martie 2019

Iubit popor din Maroc!

As-Salamu Alaikum! Pacea să fie cu voi!

În curând voi merge în iubita voastră țară pentru o vizită de două zile. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru această oportunitate pe care mi-o vor dărui. Sunt recunoscător maiestății sale regele Mohammed al VI-lea pentru invitația sa respectuoasă și autorităților marocane pentru colaborarea atentă.

Pe urmele sfântului meu predecesor Ioan Paul al II-lea vin ca pelerin de pace și de fraternitate, într-o lume care are atâta nevoie de asta. Noi, creștini și musulmani, credem în Dumnezeu Creator și Milostiv, care i-a creat pe oameni și i-a pus în lume pentru a trăi ca frați, respectându-se în diversități și ajutându-se în necesități; el le-a încredințat pământul, casa noastră comună, pentru a-l păzi cu responsabilitate și a-l păstra pentru generațiile viitoare.

Va fi o bucurie pentru mine să împărtășesc cu voi direct aceste convingeri la întâlnirea pe care o vom avea la Rabat. În afară de asta, această călătorie îmi va oferi ocazia prețioasă de a vizita comunitatea creștină prezentă în Maroc și de a încuraja drumul său. De asemenea, îi voi întâlni pe migranți, care reprezintă un apel pentru a construi împreună o lume mai dreaptă și solidară.

Dragi prieteni marocani, vă mulțumesc din inimă încă de acum pentru primirea voastră și mai ales pentru rugăciunile voastre, asigurând rugăciunile mele pentru voi și pentru iubita voastră țară.

Pe curând!

Autor: Papa Francisc
Traducător: pr. Mihai Pătrașcu
Copyright: Libreria Editrice Vaticana; InfoSapientia.ro
Publicarea în original: 28.03.2019
Publicarea pe acest sit: 28.03.2019
Etichete: ,

Comentariile sunt închise.