Videomesajul Papei înaintea călătoriei în Bulgaria

Videomesajul Sfântului Părinte Papa Francisc
înaintea călătoriei în Bulgaria
vineri, 3 mai 2019

Iubiți frați și surori din Bulgaria,

Cu ajutorul lui Dumnezeu, peste puține zile voi fi printre voi. Să vin în Bulgaria va fi pentru mine și pentru colaboratorii mei un pelerinaj sub semnul credinței, unității și al păcii.

De fapt, țara voastră este patrie de martori ai credinței, încă din timpurile în care sfinții frați Ciril și Metodiu au semănat acolo Evanghelia: un semănat rodnic, care a adus roade îmbelșugate și în perioadele dificile din secolul trecut. Repeta asta adesea sfântul Ioan Paul al II-lea, care atât de mult s-a străduit pentru ca Europa să redescopere forța eliberatoare a lui Cristos; precum și să poată reîncepe să respire cu cei doi plămâni ai săi. Pe urmele sale voi avea bucuria de a-l întâlni pe Sanctitatea Sa Patriarhul și Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare. Împreună vom manifesta voința de a-l urma pe Domnul Isus pe drumul comuniunii fraterne între toți creștinii.

Preaiubiților, pelerinajul meu va fi în întregime în amintirea sfântului papă Ioan al XXIII-lea, care în cei aproape zece ani petrecuți la Sofia ca delegat apostolic, a creat cu poporul vostru o legătură de stimă și de afect care încă durează. El a fost un om de credință, de comuniune și de pace. Pentru aceasta am ales ca moto al călătoriei titlul enciclicei sale istorice „Pacem in terris – Mir na zemyata”. Vă cer, cu rugăminte, să mă însoțiți cu rugăciunea voastră. Mulțumesc!

Dumnezeu să acorde pace și prosperitate Bulgariei!

Autor: Papa Francisc
Traducător: pr. Mihai Pătrașcu
Copyright: Libreria Editrice Vaticana; InfoSapientia.ro
Publicarea în original: 03.05.2019
Publicarea pe acest sit: 03.05.2019
Etichete: ,

Documente pe teme asemănătoare:

Comentariile sunt închise.