Predica Papei în sărbătoarea Botezului Domnului

Predica Sfântului Părinte Papa Francisc
la Sfânta Liturghie celebrată
în sărbătoarea Botezului Domnului,
Capela Sixtină, 12 ianuarie 2014

Isus nu avea nevoie să fie botezat, însă primii teologi spun că El, cu trupul Său, cu divinitatea Sa, cu botezul a binecuvântat toate apele, pentru ca apele să aibă puterea de a da Botezul. Și după aceea, înainte de a se înălța la cer, Isus ne-a spus să mergem în toată lumea pentru a boteza. Și din acea zi până în ziua de astăzi, acesta a fost un lanț neîntrerupt: se botezau copiii, și copiii și apoi copiii, și copiii… Și astăzi acest lanț continuă.

Acești copii sunt o verigă dintr-un lanț. Voi, părinți, aveți copilul sau copila care trebuie botezați, dar peste câțiva ani ei vor fi cei care vor avea un copil care trebuie botezat sau un nepoțel… Astfel este lanțul credinței! Ce înseamnă aceasta? Aș vrea să vă spun numai atât: voi sunteți cei care transmiteți credința, transmițătorii; voi aveți datoria de a transmite acestor copii credința. Este cea mai frumoasă moștenire pe care voi le-o veți lăsa: credința! Numai aceasta. Astăzi să duceți acasă acest gând. Noi trebuie să fim transmițători ai credinței. Gândiți-vă la aceasta, gândiți-vă mereu cum să transmiteți copiilor credința.

Astăzi cântă corul, însă corul cel mai frumos este acesta al copiilor, care fac gălăgie… Unii vor plânge, pentru că nu stau comod sau pentru că le este foame: dacă le este foame, mamelor, dați-le de mâncare, liniștite, pentru că ei sunt protagoniștii aici. Și acum, cu această conștiință că suntem transmițători ai credinței, să continuăm ceremonia Botezului.

Autor: Papa Francisc
Traducător: pr. Mihai Pătrașcu
Copyright: Libreria Editrice Vaticana; Ercis.ro
Publicarea în original: 12.01.2014
Publicarea pe acest sit: 13.01.2014
Etichete: ,

Documente pe teme asemănătoare:

Comentariile sunt închise.