Discursul Papei la vizita la Spitalul General Pediatric din Asuncion

Discursul Sfântului Părinte Papa Francisc
la vizita la Spitalul General Pediatric
Asuncion, Paraguay, 11 iulie 2015

Domnule director,
Dragi copii,
Membrii ai personalului,
Dragi prieteni,

Mulțumesc pentru primirea voastră atât de călduroasă. Mulțumesc pentru acest timp pe care mi-l acordați pentru a fi cu voi.

Dragi copii, vreau să vă pun o întrebare, să vedem dacă mă ajutați. Mi-au spus că sunteți foarte inteligenți, pentru aceasta m-am hotărât. Isus s-a supărat vreodată? Vă amintiți când? Știu că este o întrebare dificilă, de aceea vă voi ajuta. A fost atunci când au împiedicat ca să se apropie copiii de El. Este singura dată în care Evanghelia lui Marcu folosește această expresie (cf. 10,13-15). Ceva asemănător cu expresia noastră: s-a umplut de mânie. Voi v-ați mâniat vreodată? Bine, în același mod a făcut Isus, când nu i-au permis să stea aproape de copii, aproape de voi. I-a venit multă mânie. Copiii sunt printre predilecții lui Isus. Nu că nu-i iubește pe cei mari, dar se simțea fericit când putea să fie cu ei. Se bucura mult de prietenia și compania lor. Dar nu numai că-i plăcea să-i aibă aproape, dar și mai mult. Îi dădea ca exemplu. A spus discipolilor: „Dacă nu… veți deveni ca pruncii nu veți intra în împărăția cerurilor” (Mt 18,3).

Copiii stăteau deoparte, cei mari nu-i lăsau să se apropie, dar Isus i-a chemat, i-a îmbrățișat și i-a pus în mijloc pentru ca toți să învățăm să fim ca ei. Astăzi ne-ar spune același lucru nouă. Ne privește și spune: învățați de la ei. Trebuie să învățăm de la voi, de la încrederea, bucuria, duioșia voastră. De la capacitatea voastră de luptă, de la tăria voastră. De la imbatabila voastră capacitate de rezistență. Sunt adevărați luptători! E adevărat, mamelor? E adevărat, taților și bunicilor? A vă vedea pe voi ne dă forță, ne dă forță pentru a avea încredere, pentru a merge înainte.

Mame, tați, bunici, știu că nu este deloc ușor a sta aici. Există momente de mare durere, de incertitudine. Există momente de puternică angoasă care oprimă inima și există momente de mare bucurie. Cele două sentimente conviețuiesc, sunt înlăuntrul nostru. Dar nu există remediu mai bun decât duioșia voastră, apropierea voastră. Și îmi dă bucurie să știu că între voi, familii, vă ajutați, vă stimulați, vă susțineți reciproc pentru a merge înainte și a trece acest moment.

Puteți conta pe sprijinul medicilor, al infirmierilor și al întregului personal din această casă. Mulțumesc pentru această vocație de slujire, de a ajuta nu numai la îngrijire ci la însoțirea durerii fraților voștri.

Să nu uităm asta: Isus este aproape de fiii săi. Stă foarte aproape, în inimă. Nu ezitați să-l rugați, nu ezitați să vorbiți cu El, să împărtășiți întrebările voastre, durerile. El este mereu, dar mereu, și nu vă va lăsa să cădeți.

Și se un lucru să fim siguri și încă o dată confirm asta. Unde este un copil este mama. Unde este Isus este Maria, Fecioara de Caacupé. Să-i cerem ei ca să vă ocrotească cu mantia sa, ca să mijlocească pentru voi și pentru familiile voastre.

Și nu uitați să vă rugați pentru mine. Sunt sigur că rugăciunile voastră ajung la cer.

Autor: Papa Francisc
Traducător: pr. Mihai Pătrașcu
Copyright: Libreria Editrice Vaticana; Ercis.ro
Publicarea în original: 11.07.2015
Publicarea pe acest sit: 12.07.2015
Etichete: , ,

Documente pe teme asemănătoare:

Comentariile sunt închise.