Videomesajul Papei în ajunul călătoriei în Cuba

Videomesajul Sfântul Părinte Papa Francisc
în ajunul călătoriei apostolice în Cuba
joi, 17 septembrie 2015

Iubiți frați!

Mai sunt puține zile până la călătoria mea în Cuba. Din acest motiv, doresc să vă trimit un salut fratern înainte de a ne întâlni personale. Merg să vă viziteze pentru a împărtăși credința și speranța, pentru ca să ne întărim reciproc în urmarea lui Isus. Îmi face foarte bine și mă ajută mult când mă gândesc la fidelitatea voastră față de Domnul, la curajul cu care înfruntați dificultățile de fiecare zi, la iubirea cu care vă ajutați și vă susțineți pe drumul vieții. Mulțumesc pentru această mărturie așa de valoroasă.

Din partea mea, aș dori să vă transmit un mesaj foarte simplu, însă cred că este important și necesar. Isus vă iubește foarte mult, Isus vă iubește cu seriozitate. El vă poartă mereu în inimă; El știe mai bine decât oricine ceea ce are nevoie fiecare, la ce tânjește, care este dorința sa cea mai profundă, cum este inima noastră; și El nu ne abandonează niciodată și când noi nu ne purtăm cu așteaptă El, mereu rămâne alături de noi dispus să ne primească, să ne întărească, să ne dea o nouă speranță, o nouă oportunitate, o nouă viață. El nu pleacă niciodată, El este mereu aici.

Știu că vă pregătiți pentru această vizită cu o rugăciune. Vă mulțumesc infinit. Avem nevoie să ne rugăm. Avem nevoie de rugăciune. Acest contact cu Isus și cu Maria. Și îmi face mare bucurie că urmând sfatul fraților mei episcopi din Cuba repetați de mai multe ori pe zi această rugăciune pe care am învățat-o când eram copii. Preasfântă Inimă a lui Isus, fă inima mea asemenea cu inima ta. Este frumos a avea o inimă ca aceea a lui Isus pentru a ști să iubim ca El, să iertăm, să dăm speranță, să însoțim.

Vreau să fiu printre voi ca misionar al milostivirii, al duioșiei lui Dumnezeu, însă permiteți-mi să vă încurajez și pe dumneavoastră să fiți misionari ai acestei iubiri infinite a lui Dumnezeu. Nimănui să nu-i lipsească mărturia credinței noastre, a iubirii noastre. Toată lumea să știe că Dumnezeu iartă mereu, că Dumnezeu este mereu alături de noi, că Dumnezeu ne iubește.

Merg de asemenea la Sanctuarul „Virgen del Cobre” ca un alt pelerin, ca un fiu care dorește să ajungă la casa Mamei. Ei îi încredințez această călătorie și tot ei îi încredințez pe toți cubanezii. Și vă cer să vă rugați pentru mine. Isus să vă binecuvânteze și Sfânta Fecioară să vă ocrotească. Mulțumesc.

Autor: Papa Francisc
Traducător: pr. Mihai Pătrașcu
Copyright: Libreria Editrice Vaticana; Ercis.ro
Publicarea în original: 17.09.2015
Publicarea pe acest sit: 18.09.2015
Etichete: , ,

Documente pe teme asemănătoare:

Comentariile sunt închise.