Videomesajul Papei dinaintea călătoriei apostolice în Myanmar

Videomesajul Sfântului Părinte Papa Francisc
dinaintea călătoriei apostolice în Myanmar
Vatican, 17 noiembrie 2017

Dragi prieteni,

În timp ce mă pregătesc să vizitez Myanmarul, doresc să trimit un cuvânt de salut și de prietenie întregului său popor. Abia aștept să vă pot întâlni.

Vin ca să proclam Evanghelia lui Isus Cristos, un mesaj de reconciliere, de iertare și de pace. Vizita mea vrea să confirme comunitatea catolică din Myanmar în credința sa în Dumnezeu și în mărturia sa adusă Evangheliei, care învață demnitatea fiecărui bărbat și fiecărei femei și cere să deschidem inimile noastre față de ceilalți, în special față de cei săraci și nevoiași.

În același timp, doresc să vizitez națiunea cu spirit de respect și de încurajare pentru orice efort menit să construiască armonie și cooperare în slujba binelui comun. Noi trăim într-un timp în care credincioșii și oamenii de bunăvoință simt tot mai mult necesitatea de a crește în înțelegerea reciprocă și în respect și să ne susținem unul pe altul ca membri ai unicei familii umane. Pentru că toți suntem fii ai lui Dumnezeu.

Știu că mulți în Myanmar lucrează mult pentru pregătirea vizitei mele și le mulțumesc. Cer fiecăruia să se roage pentru ca zilele în care voi fi eu cu voi să poată fi izvor de speranță și de încurajare pentru toți. Asupra voastră și asupra familiilor voastre invoc binecuvântările divine de bucurie și de pace! Pe curând!

Autor: Papa Francisc
Traducător: pr. Mihai Pătrașcu
Copyright: Libreria Editrice Vaticana; Ercis.ro
Publicarea în original: 17.11.2017
Publicarea pe acest sit: 17.11.2017
Etichete: ,

Comentariile sunt închise.