Videomesajul Papei adresat portughezilor înaintea vizitei la Fatima

Videomesajul Sfântului Părinte Papa Francisc
adresat națiunii portugheze în ajunul pelerinajului
la Sanctuarul Stăpânei Noastre de la Fatima
Vatican, 10 mai 2017

„Cu Maria, pelerin în speranță și în pace”

Preaiubit popor portughez,

Lipsesc de acum puține zile până la pelerinajul meu și al vostru până la picioarele Sfintei Fecioare Maria de la Fatima: zile, acestea, trăite în așteptare bucuroasă a întâlnirii noastre în casa Mamei. Știu că mă voiați și în casele și comunitățile voastre, în satele și orașele voastre: invitația a sosit la mine! Este inutil să spun că mi-ar plăcea s-o primesc, dar nu pot! Încă de acum mulțumesc înțelegerea cu care diferitele autorități au acceptat decizia mea de a limita vizita la monumentele și la actele obișnuite într-un pelerinaj la Sanctuarul din Fatima, care fixează întâlnirea cu toți la picioarele Fecioarei Mame.

De fapt în funcția de păstor universal aș vrea să mă prezint în fața Sfintei Fecioare Maria, oferindu-i omagiul celor mai frumoase „flori” pe care Isus le-a încredințat îngrijirilor mele (cf. In 21,15-17), adică frații și surorile din toată lumea răscumpărați de sângele Lui, fără a exclude pe nimeni. Iată pentru ce am nevoie de voi toți uniți cu mine; am nevoie de comuniunea voastră – fizică sau spirituală, important este ca să vină din inimă – pentru a compune omagiul meu floral, „trandafirul meu de aur”. Și astfel, formând cu toții „o singură inimă și un singur suflet” (cf. Fap 4,32), vă voi încredința Sfintei Fecioare Maria, cerându-i să șoptească fiecăruia: „Inima mea Neprihănită va fi refugiul tău și calea care te va conduce până la Dumnezeu” (Apariția din iunie 1917).

„Cu Maria, pelerin în speranță și în pace”: așa afirmă motoul acestui pelerinaj al nostru și în el se cuprinde un întreg program de convertire. Sunt bucuros să știu că, pentru acest moment binecuvântat care încoronează un secol de momente binecuvântate, v-ați pregătit cu rugăciune intensă. Aceasta lărgește inima noastră și o pregătește să primească darurile lui Dumnezeu. Vă mulțumesc pentru rugăciunile și jertfele pe care zilnic le oferiți pentru mine și de care am atâta nevoie, pentru că sunt un păcătos între păcătoși, „eu sunt un om cu buze necurate și eu locuiesc în mijlocul unui popor cu buze necurate” (Is 6,5). Rugăciunea luminează ochii mei pentru a ști să-i văd pe ceilalți așa cum îi vede Dumnezeu, pentru a-i iubi pe ceilalți așa cum El îi iubește.

În numele său voi veni în mijlocul vostru în bucuria de a împărtăși cu toți Evanghelia speranței și a păcii. Domnul să vă binecuvânteze și Fecioara Mamă să vă ocrotească!

Autor: Papa Francisc
Traducător: pr. Mihai Pătrașcu
Copyright: Libreria Editrice Vaticana; Ercis.ro
Publicarea în original: 10.05.2017
Publicarea pe acest sit: 11.05.2017
Etichete: ,

Documente pe teme asemănătoare:

Comentariile sunt închise.