Salutul Papei la deschiderea Consistoriului extraordinar dedicat familiei

Salutul Sfântului Părinte Papa Francisc
la deschiderea Consistoriului extraordinar
dedicat familiei
joi, 20 februarie 2014

Fraților preaiubiți,

Vă salut cordial și îi mulțumesc împreună cu voi Domnului care ne dăruiește aceste zile de întâlnire și de lucrare comună. Le spunem bun-venit îndeosebi confraților care sâmbătă vor fi creați cardinali și îi însoțim cu rugăciunea și afectul fratern. Îi mulțumesc cardinalului Sodano pentru cuvintele sale.

În aceste zile vom reflecta îndeosebi asupra familiei, care este celula fundamentală a societății umane. Încă de la început Creatorul a pus binecuvântarea sa asupra bărbatului și asupra femeii pentru ca să fie rodnici și să se înmulțească pe pământ; și astfel familia reprezintă în lume ca reflexie a lui Dumnezeu, Unul și Întreit.

Reflecția noastră va avea mereu prezentă frumusețea familiei și a căsătoriei, măreția acestei realități umane așa de simple și în același timp așa de bogate, formate din bucurii și speranțe, din trude și suferințe, precum toată viața. Vom încerca să aprofundăm teologia familiei și pastorația pe care trebuie s-o realizăm în condițiile actuale. Să facem asta cu profunzime și fără a cădea în „cazuistică”, pentru că ar face în mod inevitabil să coboare nivelul muncii noastre. Familia astăzi este disprețuită, este maltratată, și ceea ce ni se cere este să recunoaștem cât de frumos, adevărat și bun este a forma o familie, a fi familie astăzi; cât de indispensabil este acest lucru pentru viața lumii, pentru viitorul omenirii. Ni se cere să scoatem în evidență planul luminos al lui Dumnezeu cu privire la familie și să-i ajutăm pe soți să-l trăiască în existența lor cu bucurie, însoțindu-i în atâtea dificultăți, cu o pastorație inteligentă, curajoasă și plină de iubire.

Mulțumesc în numele tuturor cardinalului Walter Kasper pentru contribuția prețioasă pe care ne-o oferă cu introducerea sa.

Mulțumiri tuturor și vă doresc o zi bună!

Autor: Papa Francisc
Traducător: pr. Mihai Pătrașcu
Copyright: Libreria Editrice Vaticana; Ercis.ro
Publicarea în original: 20.02.2014
Publicarea pe acest sit: 20.02.2014
Etichete:

Comentariile sunt închise.