Predica Papei la celebrarea cu participanții la Pelerinajul Internațional al Ministranților

Predica Sfântului Părinte Papa Francisc
la celebrarea cu participanții la al 12-lea
Pelerinaj Internațional al Ministranților
organizat de Coetus Internationalis Ministrantium (CIM)

marți, 31 iulie 2018

„Toate să le faceți spre gloria lui Dumnezeu”: așa ne îndeamnă sfântul Paul în lectura pe care tocmai am ascultat-o. A sluji gloria lui Dumnezeu în orice lucru pe care-l facem este criteriul decisiv pentru acțiunea noastră, sinteza maximă a ceea ce înseamnă a trăi prietenia cu Isus. Este indicația care ne orientează când nu suntem siguri despre care este lucrul corect de făcut; ne ajută să recunoaștem glasul lui Dumnezeu în noi, care ne vorbește în conștiință pentru ca să putem discerne voința sa. Gloria lui Dumnezeu este acul busolei conștiinței noastre.

Sfântul Paul vorbește și despre un alt criteriu: să ne străduim să fim plăcuți tuturor în toate pentru ca să ajungă la mântuire. Toți suntem fii ai lui Dumnezeu, avem aceleași dorințe, vise și idealuri. Uneori cineva rămâne dezamăgit și noi suntem cei care putem reaprinde lumina, putem transmite un pic de bună dispoziție. Astfel este mai ușor a fi în acord și a mărturisi în viața de fiecare zi iubirea lui Dumnezeu și bucuria credinței. Depinde de coerența noastră ca frații noștri să-l recunoască pe Isus Cristos, unicul mântuitor și speranța lumii.

Poate că vă veți întreba: „Cum să fac eu asta? Nu este o misiune prea înaltă?”. Este adevărat, este o misiune mare, dar este posibilă. Tot sfântul Paul ne încurajează: „Fiți imitatorii mei, așa cum eu sunt al lui Cristos”. Da, putem trăi această misiune imitându-l pe Isus așa cum au făcut apostolul Paul și toți sfinții. Să privim la sfinți, care sunt Evanghelia trăită, pentru că au știut să traducă mesajul lui Cristos în propria viață. Sfântul de astăzi, Ignațiu de Loyola, care ca tânăr soldat se gândea la propria glorie, în momentul bun a fost atras de gloria lui Dumnezeu și a descoperit că acolo este centrul și sensul vieții. Să devenim imitatori ai sfinților; să facem totul pentru gloria lui Dumnezeu și pentru mântuirea fraților. Dar, fiți atenți și amintiți-vă: pe acest drum de urmare a sfinților, pe acest drum al sfințeniei, nu este loc pentru tinerii leneși. Mulțumesc!

Autor: Papa Francisc
Traducător: pr. Mihai Pătrașcu
Copyright: Libreria Editrice Vaticana; Ercis.ro
Publicarea în original: 01.08.2018
Publicarea pe acest sit: 31.07.2018
Etichete:

Documente pe teme asemănătoare:

Comentariile sunt închise.