Mesajul PS Ioan Şişeştean către tinerii participanţi la INTC

Dragi tineri,

Cu bucuria ocazionată de Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic, vă primim in Eparhia noastră, care o are ca Patroană pe Preacurata Fecioara Maria.

Această întâlnire să fie pentru voi o ocazie pentru a-L cunoaște mai profund pe Isus Cristos, să căutați și să găsiți mijloacele spirituale cele mai potrivite, pentru a deveni prieteni din ce în ce mai apropiați ai lui Isus Cristos, să meditați cât mai des cuvintele Lui, cuvinte care să vă schimbe continuu viața. Iubiți-l pe Isus Cristos, iubiți-l pe Isus Cristos prezent în Biserică și în Sfânta Euharistie, luați-L de model și fixați-vi-L ca și ideal al vieții voastre.

Prin momentele liturgice și de rugăciune, prin conferințele și activitățile propuse la această întâlnire, prin întâlnirile pe care le aveți între voi, învățați să trăiți credința voastră, căutând zilnic voința lui Dumnezeu, care să se reflecte în faptele și deciziile voastre zilnice, învățați să-l cunoașteți și să-l iubiți pe Cristos, să cunoașteți și să iubiți Biserica, să vă cunoașteți și să practicați iubirea între voi.

Întâlnirea se desfășoară la finalul Anului Paulin și la începutul Anului Sacerdotal. Sfântul Pavel a căutat binele și adevărul, pe care le-a găsit în persoana lui Isus Cristos mort și înviat, de care s-a atașat total și pentru care și-a dăruit întreaga lui viață, proclamând și învățând Cuvântul lui Dumnezeu, prezent în persoana lui Cristos.

Păstrați-vă credința mereu vie, care să fie un foc care arde în sufletele voastre, care protejează elanul, generozitatea și speranța voastră. Deveniți molipsitori, aprindeți alte focuri prin exemplul vieții voastre, dăruiți altora bucuria de a putea să trăiască cu adevărat.
Luați-vă o hotărâre la această întâlnire, care să vă alimenteze elanul tineresc în tot restul vieții. Fixați-vi-l ca model desăvârșit pe Isus, veșnicul tânăr Dumnezeu, care prin harul Său să vă facă tineri în viață, moarte și veșnicie.

Vă îmbrățișez pe toți. Cu arhierească binecuvântare,

+ Ioan Șișeștean
Episcop de Maramureș

Autor: PS Ioan Șișeștean
Copyright: BRU.ro
Publicarea în original: 23.07.2009
Publicarea pe acest sit: 23.07.2009
Etichete:

Comentariile sunt închise.