Discursul Papei la sosirea în Elveţia

Discursul Sanctității Sale Papa Ioan Paul al II-lea
la sosirea în Elveția, pe aeroportul militar din Payerne
sâmbătă, 5 iunie 2004

Domnule Președinte,
Venerați frați,
Iluștrii domni și doamne!

1. Pentru a treia oară Providența divină mă conduce în această nobilă țară, Elveția, răscruce de limbi și culturi, pentru a întâlni un popor păstrător de vechi tradiții și deschis spre modernitate. Adresez salutul meu cordial și plin de respect domnului președinte al Confederației Elvețiene și-i mulțumesc pentru cuvintele de bun venit. Salut celelalte autorități și le sunt recunoscător pentru primire, ca și pentru ceea ce au făcut pentru a facilita, și de această dată, șederea mea în Elveția. Îl salut în mod fratern pe președintele Conferinței Episcopale, pe ceilalți Episcopi prezenți și, prin ei, salut comunitățile ecleziale din fiecare Canton din țara voastră. Gândul meu se îndreaptă cu respect și spre creștinii de alte confesiuni și spre toate persoanele de bunăvoință care lucrează în țară.

2. Scopul acestui pelerinaj apostolic este acela de a-i întâlni pe tinerii catolici din Elveția cu ocazia întâlniri lor naționale. Îi voi întâlni în această seară în Bern Arena și va fi sărbătoare atât pentru ei cât și pentru mine. Datoria de a proclama Evanghelia lui Cristos este cea care mă îndeamnă să merg pe cărările lumii, pentru a-l propune din nou bărbaților și femeilor din al treilea mileniu, mai ales noilor generații. Cristos este Mântuitorul omului! Cine crede în El și-l urmează devine ziditor al civilizației iubirii și a păcii.

3. Iubiți locuitori din Elveția, îmi permit să bat în mod imaginar la inima fiecăruia dintre voi, intrând în casele voastre și în diversele locuri unde trăiți și vă desfășurați activitățile de zi cu zi. Aș vrea să vă propun tuturor mesajul evanghelic pin de bucurie al lui Cristos mântuitor, oferindu-vă fiecăruia pacea sa. Cu aceste sentimente implor de la Domnul belșugul harurilor sale asupra întregii țări. Dumnezeu să binecuvânteze Elveția!

Autor: Papa Ioan Paul al II-lea
Traducător: Cristina Grigore
Copyright: Libreria Editrice Vaticana; Catholica.ro
Publicarea în original: 05.06.2004
Publicarea pe acest sit: 05.06.2004
Etichete: , , ,

Comentariile sunt închise.