Discursul Papei adresat unei delegaţii de copii din Acţiunea Catolică Italiană

Discursul Sfântului Părinte Papa Francisc
adresat unei delegații de copii
din Acțiunea Catolică Italiană

joi, 20 decembrie 2018

Dragi băieți și fete din Acțiunea Catolică a Copiilor (ACR),

Este mereu frumos să mă întâlnesc cu voi în preajma Crăciunului – pentru a auzi „unu, doi, trei!” -. Vă salut cu afect. Îi salut și pe cei care vă însoțesc: președintele național al Acțiunii Catolice Italiene, dr. Matteo Truffelli, asistentul general, mons. Gualtiero Sigismondi, educatorii voștri și cei care colaborează la nivel național. Este un dar al lui Dumnezeu, pentru care trebuie să mulțumim mereu, faptul de a avea adulți, preoți și laici, care se ocupă cu atâta iubire de formarea voastră umană și creștină; deci trebuie să vă rugați pentru ei, pentru ca să aibă înțelepciune și răbdare pentru a face bine această slujire!

Știu că anul acesta drumul vostru formativ este centrat pe tema întâlnirii dintre Isus și cele două surori Marta și Maria din Betania, așa cum este relatată de evanghelistul Luca. Pornind de la acest episod, voi și ceilalți copii din toate diecezele italiene descoperiți chemarea de a fi prieteni ai lui Isus, de a-l cunoaște tot mai bine, de a-l întâlni în fiecare zi în rugăciune, pentru a putea fi misionarii săi. Este vorba de a transmite o veste frumoasă, un mesaj de mântuire celor de vârsta voastră, precum și adulților. Și care este acest mesaj? Că toți suntem iubiți de Domnul: aceasta este adevărata și marea veste bună pe care Dumnezeu a dat-o lumii cu venirea Fiului său Isus în mijlocul nostru. Noi toți suntem iubiți de Domnul. Ne iubește! Pe toți împreună și pe fiecare în parte. Este frumos acest lucru!

Sunt bucuros că, împreună cu drumul formativ, duceți înainte mereu un gest, o inițiativă de caritate. Anul acesta este destinată să susțină dreptul la hrană și demnitatea celui care lucrează pământul. Apreciez mult această alegere și o încurajez.

Și apoi vă mulțumesc pentru darul vostru care va merge la Elemozineria Apostolică, un lucru foarte util, adică produse care vor folosi pentru igiena personală a multor persoane sărace. Mulțumesc că v-ați gândit la asta!

Dragi copii, la Crăciun, încă o dată, Isus vrea să se nască în voi, în inima voastră, pentru a vă dărui bucuria adevărată pe care nimeni nu va putea să v-o ia. Și voi, oferiți această bucurie celorlalți copii care trăiesc în situații de suferință, momente de dificultate, în special celor pe care-i vedeți mai singuri și eventual maltratați. Fiți cu toți „canale” generoase de bunătate și de primire, pentru a construi o lume mai fraternă, mai solidară, mai creștină.

Vă urez un Crăciun fericit și sfânt vouă, familiilor voastre și întregii Acțiuni Catolice. Din inimă vă binecuvântez și vă cer cu rugăminte să vă rugați pentru mine. Nu uitați, vă rog. Mulțumesc!

Autor: Papa Francisc
Traducător: pr. Mihai Pătrașcu
Copyright: Libreria Editrice Vaticana; Ercis.ro
Publicarea în original: 20.12.2018
Publicarea pe acest sit: 20.12.2018
Etichete: ,

Comentariile sunt închise.