Discursul Papei adresat asociaţiei Foi et Lumiere

Discursul Sfântului Părinte
adresat asociației „Foi et Lumiere”
Vatican, miercuri, 25 septembrie 2002

Dragi prieteni,

Mă bucur în mod deosebit să vă primesc, pe voi care reprezentați Asociația Internațională „Foi et Lumiere”, și-i salut în mod deosebit pe Marie-Hélene Mathieu și pe Jean Vanier, fondatorii ei.

Apărută la Lourdes, mișcarea voastră a primit har în acest loc deosebit, unde cei bolnavi și handicapați ocupă primul loc. Primindu-i pe toți aceștia „micuți” marcați de handicap mental, ați recunoscut în ei martori speciali ai gingășiei lui Dumnezeu, de la care avem multe de învățat și care ocupă un loc special în Biserică. De fapt, participarea lor la comunitatea eclezială deschide calea relațiilor simple și fraterne, și rugăciunea lor filială și spontană ne invită pe toți să ne întoarcem către Tatăl nostru din ceruri.

Mă gândesc, totodată, la părinții lor, care datorită vouă, se simt sprijiniți în suferința lor și care văd cum tristețea lor se transformă în speranță, pentru că îi primiți în omenie și credință pe copiii lor handicapați. Ei descoperă drumul convertirii pe care Evanghelia îl deschide omului: prin Cruce, expresia „celei mai mari iubiri” a Domnului față de prietenii săi, fiecare acceptă să participe la viața lui Dumnezeu, care este iubire.

Vreau să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru mărturia voastră în societatea noastră, chemată să descopere înainte de toate demnitatea celor handicapați, să îi primească și să îi integreze în viața socială, deși rămân multe de făcut pentru ca demintatea oricărei ființe umane să fie cu adevărat respectată și să nu se aducă niciodată vreun prejudiciu darului vieții, îndeosebi când este vorba de copii purtători de handicap. Voi munciți cu generozitate și competență. Salut, de asemenea, curajul familiilor și asociațiilor care e ocupă de cei handicapați. Ele ne amintesc sensul și valoarea oricărei vieți.

Dragi prieteni, încredințând întâlnirea voastră Sfintei Fecioare, vă doresc o muncă rodnică, pentru a vă reînnoi în tăria angajamentului vostru în slujba unei cauze frumoase și nobile. Fiecăruia dintre voi, și tuturor celor pe care îi reprezentați, vă dau din inimă o binecuvântare apostolică specială.

Autor: Papa Ioan Paul al II-lea
Traducător: Cristina Grigore
Copyright: Libreria Editrice Vaticana; Catholica.ro
Publicarea în original: 25.09.2002
Publicarea pe acest sit: 26.09.2002
Etichete: ,

Lasă un răspuns