Videomesajul Papei pentru edițiile următoare ale ZMT

Videomesajul Sfântului Părinte Papa Francisc
adresat tinerilor din toată lumea cu ocazia
următoarelor Zile Mondiale ale Tineretului
Vatican, 21 martie 2017

Dragi tineri,

Cu amintirea plină de viață a întâlnirii noastre la Ziua Mondială a Tineretului din 2016 la Cracovia, am pornit la drum spre următoarea țintă care, dacă va vrea Dumnezeu, va fi Panama în 2019. Pentru mine sunt foarte importante aceste momente de întâlnire și dialog cu voi și am voit ca acest itinerar să se facă în sintonie cu pregătirea următorului Sinod al Episcopilor, care vă este dedicat vouă tinerilor.

Pe acest drum ne însoțește Mama noastră, Fecioara Maria, și ne însuflețește cu credința sa, aceeași credință pe care ea o exprimă în cântarea sa de laudă. Maria spune: „Mi-a făcut lucruri mari Cel Atotputernic” (Lc 1,49). Ea știe să aducă mulțumire lui Dumnezeu, care a privit la micimea sa și recunoaște lucrurile mari pe care El le realizează în viața ei; și pornește la drum pentru a o întâlni pe verișoara Elisabeta, bătrână și nevoiașă de apropierea sa. Nu rămâne închisă în casă, pentru că nu este o tânără-divan care încearcă să stea comodă și în siguranță fără ca s-o deranjeze cineva. Este mișcată de credință, deoarece credința este inima întregii istorii a Mamei noastre.

Dragi tineri, și Dumnezeu vă privește și vă cheamă, și când face asta vede toată iubirea pe care sunteți capabili s-o oferiți. Ca tânăra din Nazaret, puteți îmbunătăți lumea, pentru a lăsa o amprentă care să marcheze istoria, cea a voastră și a multor altora. Biserica și societate au nevoie de voi. Cu apropierea voastră, cu curajul pe care-l aveți, cu visele și idealurile voastre, cad zidurile imobilismului și se deschid drumuri care ne duc la o lume mai bună, mai dreaptă, mai puțin crude și mai umane.

În timpul acestui drum, vă încurajez să cultivați o relație de familiaritate și prietenie cu Fecioara sfântă. Este Mama noastră. Vorbiți-i ca unei Mame. Cu ea, aduceți mulțumire pentru darul prețios al credinței pe care l-ați primit de la strămoșii voștri și încredințați-i ei toată viața voastră. Ca o Mamă bună vă ascultă, vă îmbrățișează, vă iubește, merge cu voi. Vă asigur că dacă veți face asta nu vă va părea rău.

Pelerinaj frumos spre Ziua Mondială a Tineretului din 2019. Dumnezeu să vă binecuvânteze.

Autor: Papa Francisc
Traducător: pr. Mihai Pătrașcu
Copyright: Libreria Editrice Vaticana; Ercis.ro
Publicarea în original: 21.03.2017
Publicarea pe acest sit: 21.03.2017
Etichete: ,

Comentariile sunt închise.