Videomesajul Papei înaintea călătoriei în Lituania, Letonia şi Estonia

Videomesajul Sfântului Părinte Papa Francisc
înaintea călătoriei în Lituania, Letonia și Estonia
din 22-25 septembrie 2018
Vatican, 21 septembrie 2018

Dragi prieteni,

În ajunul vizitei mele în țările baltice, Lituania, Letonia și Estonia, doresc să adresez un afectuos cuvânt de salut vouă tuturor care locuiți în acele ținuturi. Deși vin ca păstor al Bisericii catolice, aș vrea să-i îmbrățișez pe toți și să ofer un mesaj de pace, bunăvoință și speranță pentru viitor.

Vizita mea coincide cu centenarul independenței națiunilor voastre și desigur va onora pe toți cei care cu jertfele lor în trecut au făcut posibile libertățile din prezent. Libertatea, așa cum știm, este o comoară care trebuie să fie constant ocrotită și transmisă, ca o moștenire prețioasă, noilor generații. În timpuri de întuneric, violență și persecuție, flacăra libertății nu se stinge, ci inspiră speranța unui viitor în care demnitatea dată de Dumnezeu fiecărei persoane să fie respectată și toți ne simțim chemați să colaborăm la construirea unei societăți drepte și fraterne.

Astăzi acel simț de solidaritate și slujire a binelui comun este mai necesară ca oricând. Doresc ca vizita mea să fie un izvor de încurajare pentru toate acele persoane de bunăvoință care, inspirate de cele mai profunde valori spirituale și culturale moștenite de la trecut, lucrează pașnic pentru a alina suferințele fraților și surorilor noștri care se află în nevoie și pentru a promova unitatea și armonia în societate, la orice nivel.

Știu că mulți se străduiesc intens pentru a pregăti vizita mea și le mulțumesc din inimă. Vă asigur tuturor apropierea mea în rugăciune și trimit binecuvântarea mea. Și vă cer, cu rugăminte, să vă rugați pentru mine. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Autor: Papa Francisc
Traducător: pr. Mihai Pătrașcu
Copyright: Libreria Editrice Vaticana; ITRC.ro
Publicarea în original: 21.09.2018
Publicarea pe acest sit: 21.09.2018
Etichete:

Comentariile sunt închise.