Primul mesaj “Urbi et Orbi” al Papei Francisc

Prima binecuvântare “Urbi et Orbi”
a Sfântului Părinte Papa Francisc

miercuri, 13 martie 2013

Fraților și surorilor,

Bună seara!

Voi știți că datoria Conclavului este de a alege un Episcop de Roma. Se pare că frații mei Cardinali l-au luat aproape de la capătul lumii… dar suntem aici… Vă mulțumesc pentru primire. Comunitatea diecezană din Roma are Episcopul său: mulțumesc! Și înainte de toate, doresc să ne rugăm pentru Episcopul nostru emerit, Benedict al XVI-lea. Să ne rugăm cu toții împreună pentru el, pentru ca Domnul să îl binecuvânteze și Fecioara să îl păzească.

[Recitarea rugăciunilor Tatăl nostru, Bucură-te Marie și Slavă Tatălui]

Și acum, să începem acest drum: Episcop și popor. Acest drum al Bisericii Romei, aceea care prezidează în caritate toate Bisericile. Un drum de fraternitate, de iubire, de încredere între noi. Să ne rugăm mereu pentru noi: unii pentru alții. Să ne rugăm pentru lumea întreagă, pentru ca să existe o mare fraternitate. Vă doresc ca acest drum al Bisericii, pe care astăzi îl începem și pe care voi fi ajutat de Cardinalul meu Vicar, prezent aici, să fie rodnic pentru evanghelizarea acestui oraș atât de frumos!

Acum doresc să dau binecuvântarea, dar înainte – înainte, vă cer o favoare: înainte ca Episcopul să binecuvânteze poporul, vă cer ca voi să îl rugați pe Domnul să mă binecuvânteze: rugăciunea poporului, cerând binecuvântarea pentru Episcopul lui. Să păstrăm tăcerea pentru această rugăciune a voastră pentru mine.

[Moment de tăcere]

Acum vă voi da binecuvântarea, vouă și lumii întregi, tuturor oamenilor de bunăvoință.

[Binecuvântarea]

Fraților și surorilor, vă las. Vă mulțumesc mult pentru primire. Rugați-vă pentru mine și pe curând! Ne revedem curând: mâine doresc să merg să mă rog Fecioarei Maria, pentru ca să păzească întreaga Roma. Noapte bună și odihnă plăcută!

Autor: Papa Francisc
Traducător: Oana Capan
Copyright: Libreria Editrice Vaticana; Catholica.ro
Publicarea în original: 13.03.2013
Publicarea pe acest sit: 14.03.2013
Etichete: ,

Documente pe teme asemănătoare:

Comentariile sunt închise.