Discursul Papei la vizitarea Sanctuarului Fecioarei de la „Caridad del Cobre”

Discursul Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea
la vizitarea Sanctuarului Fecioarei de la „Caridad del Cobre”
marți, 27 martie 2012

Iubiți frați și surori,

Am venit ca pelerin până la casa imaginii binecuvântate a Stăpânei Noastre a Carității, „la Mambisa”, așa cum o invocați cu iubire. Prezența sa în aici, la El Cobre, este un dar al cerului pentru cubanezi.

Doresc să-i salut cordial pe cei care sunt prezenți aici. Primiți afectul Papei și duceți-l pretutindeni, pentru ca toți să experimenteze mângâierea și tăria în credință. Faceți cunoscut celor pe care îi întâlniți, vecini sau de departe, că am încredințat Născătoarei de Dumnezeu viitorul patriei voastre, pentru ca să înainteze pe drumul de reînnoire și de speranță, pentru binele cât mai mare al tuturor cubanezilor. Am rugat-o pe Fecioara Preasfântă și pentru necesitățile celor care suferă, ale celor care sunt privați de libertate, departe de persoanele dragi sau care trăiesc grave momente de dificultate. În același timp, am pus în Inima sa Neprihănită pe tineri, pentru ca să fie prieteni autentici ai lui Cristos și să nu cedeze în fața propunerilor care lasă tristețe în urma lor. În fața Mariei a Carității, mi-am amintit, în mod deosebit, și de cubanezii care sunt descendenți ai celor care au ajuns aici din Africa, precum și de populația vecină din Haiti, care încă suferă consecințele binecunoscutului cutremur de acum doi ani. Și nu-i uit pe mulții țărani și familiile lor, care doresc să trăiască intens în casele lor Evanghelia și oferă chiar și casele lor drept centre de misiune pentru celebrarea Euharistiei.

După exemplul Preasfintei Fecioare, încurajez pe toți fiii acestei iubite țări să continue să-și întemeieze viața pe stânca tare care este Isus Cristos, să lucreze pentru dreptate, să fie slujitori ai carității și perseverenți în mijlocul încercărilor. Fie ca nimic și nimeni să vă răpească bucuria interioară, așa de caracteristică a sufletului cubanez. Dumnezeu să vă binecuvânteze. Multe mulțumiri.

Autor: Papa Benedict al XVI-lea
Traducător: pr. Mihai Pătrașcu
Copyright: Libreria Editrice Vaticana; Ercis.ro
Publicarea în original: 27.03.2012
Publicarea pe acest sit: 28.03.2012
Etichete: , , ,

Lasă un răspuns