Mesajul IPS Ioan Robu pentru SRUC

Mesajul IPS Ioan Robu
Arhiepiscop Mitropolit de București
pentru Săptămâna de Rugăciune
pentru Unitatea Creștinilor 2012

Revenirea la reperele Evangheliei

„Întoarcerea la reperele Evangheliei
ar conduce la o sănătoasă redresare a situației din lume
și din țara noastră.”

Începem această Săptămână de rugăciune pentru unitatea tuturor creștinilor cu inimile încrezătoare în cuvântul Sfintei Scripturi care ne mângâie pe noi ce apăsați de poveri și neliniști, indiferent de confesiunea căreia îi aparținem: Noi toți, vom fi transformați… prin victoria Domnului nostru Isus Christos (1Cor 15,51-58).

Atunci când Sfântul Apostol Paul le vestea corintenilor acest adevăr de credință și de viață, el avea în vedere incompatibilitatea dintre realitatea Împărăției lui Dumnezeu și realitatea prezentă a omului, corupt de păcat: carnea și sângele nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu, nici putrezirea nu va moșteni neputrezirea (1Cor 15,50). Prin urmare, pentru a avea parte de Împărăția lui Dumnezeu, omul trebuie să fie transformat, transfigurat, acordat la această realitate în care nu mai există nici putreziciune și nici moarte. Or, o astfel de transformare nu poate fi decât rodul victoriei Domnului nostru Isus Christos și doar o astfel de certitudine îl face pe Apostol să cânte de bucurie: Moartea a fost înghițită de victorie. Unde este, moarte, victoria ta? Unde este, moarte, ghimpele tău? …Mulțumire fie lui Dumnezeu care ne dă victoria prin Domnul nostru Isus Christos! (1Cor 15,54-55.57).

Nori negri s-au abătut asupra țării noastre și asupra lumii întregi, nori de suferințe, de incertitudini și neliniști. Tot mai mulți dintre noi simțim ce înseamnă moartea și putreziciunea păcatului. Tot mai mulți știm că acestea sunt „roadele” păcatului altora, dar și roadele păcatului nostru. Criza mondială indică îndepărtarea multor oameni și, prin ei, a multor instituții, atât din țara noastră cât și din lumea întreagă, de reperele Evangheliei: de adevăr, de dreptate, de iubire. Doar o întoarcere la aceste repere evanghelice ar conduce la o sănătoasă redresare a situației din lume și din țara noastră, și numai în acest fel ar reveni pe chipurile și în inimile oamenilor seninătatea și încrederea.

Vă invit, așadar, pe toți cei care credeți în Christos și în puterea transfiguratoare a Învierii sale, să facem din aceste Zile de rugăciune o ocazie de a celebra împreună prin rugăciunea și prin gesturile noastre acea victorie pe care Mântuitorul nostru a dobândit-o o dată pentru totdeauna asupra morții și asupra păcatului.

Cu binecuvântare,
Ioan ROBU
Arhiepiscop-Mitropolit de București

Autor: IPS Ioan Robu
Copyright: ARCB.ro
Publicarea în original: 16.01.2012
Publicarea pe acest sit: 17.01.2012
Etichete: ,

Comentariile sunt închise.