Discursul Mons. Rylko la deschiderea Zilei Mondiale a Tineretului

Liturghia de inaugurare pentru triduumul catehetic din Köln,
RheinEnergieStadion, 16 august 2005
Discursul Mons. Stanislaw Rylko,
președintele Consiliului Pontifical pentru Laici

Dragi tineri!

Tuturor vă adresez căldurosul meu salut personal, precum și al Consiliului Pontifical pentru Laici, căruia – după cum știți – Papa i-a încredințat pregătirea Zilelor Mondiale ale Tineretului.

Astăzi începem o extraordinară aventură spirituală ai cărei principali protagoniști sunteți fără îndoială voi! De-a lungul acestor zile, străvechiul oraș Köln va deveni capitala mondială a tinerilor pelerini care, pe urmele celor trei Magi, au pornit la drum pentru a-l întâlni pe Cristos – Calea, Adevărul și Viața noastră.

Ați venit aici, în număr atât de mare, răspunzând invitației pe care ați primit-o de la neuitatul Papă Ioan Paul al II-lea, un mare prieten al tinerilor. O invitație reconfirmată cu bucurie de succesorul său, Papa Benedict al XVI-lea, care ni se va alătura mai târziu.

„Am venit să ne închinăm Lui” (Matei 2,2). Această profundă dorință a inimii este firul roșu al tuturor zilelor pe care le vom petrece împreună, aici, la Köln! Cu exemplul Magilor lângă noi, împreună cu Sfântul Papă Benedict al XVI-lea, dorim să ne închinăm lui Cristos și să proclamăm lumii că doar în El, în crucea Sa, în moartea Sa și în învierea Sa poate fi găsită mântuirea omului.

În zilele dedicate catehizării și de-a lungul întregii Zile Mondiale a Tineretului din Köln, dorim să descoperim ce vrea să însemne, în vremurile de astăzi, să ne trăim viața ca adevărați adoratori ai lui Dumnezeu. Chiar recent, Papa Benedict al XVI-lea ne-a amintit că adorația „este recunoștință plină de mulțumire, care pleacă din profunzimea inimii și cuprinde întreaga ființă, deoarece doar adorându-l și iubindu-l pe Dumnezeu mai presus de orice omul poate să se realizeze pe sine pe deplin” (Angelus, 7 august 2005). Astfel, să nu vă fie frică să îngenuncheați în fața lui Dumnezeu! Pentru că adorându-și Creatorul, omul nu se înjosește, ci reface în el adevărata umanitate și demnitate!

Dorim tuturor ca această a douăzecea Zi Mondială a Tineretului să fie un timp special de har, de creștere în credință și de bucurie profundă.

Domnul să vă binecuvânteze pe toți!

Autor: Mons. Stanislaw Rylko
Traducător: Radu Capan
Copyright: Libreria Editrice Vaticana; Catholica.ro
Publicarea în original: 16.08.2005
Publicarea pe acest sit: 16.08.2005
Etichete:

Lasă un răspuns