Credinţa noastră este viața noastră!

Scrisoare pastorală a Episcopilor catolici din România,
cu ocazia recensământului populației

Iubiți frați și surori în Cristos,

Noi, episcopii catolici din România, reuniți la Chișinău, pentru sesiunea de toamnă a Conferinței Episcopale, având în vedere apropiatul recensământ al populației, care va avea loc în perioada 20-31 octombrie, vă îndemnăm cu tărie să participați la recensământ și să vă declarați identitatea catolică și adeziunea la învățătura Bisericii Catolice.

Credința noastră este viața noastră! Declararea identității catolice nu este doar o obligație morală de mărturie, dar va contribui și la conturarea reală și corectă a comunității catolice din România și Europa. Redarea dimensiunii reale a comunității noastre va fi spre beneficiul Bisericilor noastre – Romano-Catolică și Greco-Catolică – și va contribui la bunul mers al vieții religioase și al activității noastre în viitor.

Vă îndemnăm să rămâneți tari în credință, să nu vă lăsați influențați negativ, să rămâneți fideli învățăturii primite, lăsată nouă de Cristos și îmbogățită de Tradiția Bisericii. Recensământul populației ne oferă posibilitatea de a mărturisi cu tărie credința noastră în Cristos și adeziunea noastră la valorile morale și religioase propuse și promovate de Biserica Catolică.

Vă îndemnăm, așadar, să umblați cu vrednicie, după chemarea cu care ați fost chemați! (conf. Ef 4,1)
(Chișinău, 22 septembrie 2011)

Autor: CER
Publicarea în original: 22.09.2011
Publicarea pe acest sit: 23.09.2011
Etichete:

Lasă un răspuns